O femeie roma din Huedin, in Romania, il agreseaza pe jurnalistul BBC John Sweeney, in timp ce o alta minte ca este din Bosnia, desi a venit la Londra din Bucuresti, potrivit unor fragmente video din documentarul "Viata secreta a copiilor cersetori din Marea Britanie", difuzat miercuri seara.

Urmarirea unui baiat de patru ani, supranumit Lou, pe care jurnalistul John Sweeney l-a intalnit cersind pe strazile din Londra l-a condus pe acesta la casa familiei sale din orasul Huedin, din Romania, unde descopera ca rudele acestuia conduc un BMW X5 si au doua case, inclusiv o vila luxoasa. Familia Rostas este anchetata pentru fraudarea serviciilor sociale din Marea Britanie, scrie MEDIAFAX.

Ajuns in Huedin, el incearca sa intrebe rudele baiatului, un barbat si o femeie, de ce acesta este trimis la cersit in Marea Britanie. Femeia, foarte agresiva, ameninta insa echipa de reporteri. "Pleaca de-aici, daca nu va sparg capul!", afirma ea, agresandu-l pe cameraman.

Amenintarile continua si nu ii permit lui John Sweeney sa afle ceva despre copil. "Nu mi-a dat prea multe sase sa pun intrebari", comenteaza jurnalistul britanic, in timp ce pe fundal se aude femeia strigand: "Spune-i ca-l bat, il bat!", i se adreseaza ea traducatoarei.

Reporterii renunta la demers si incearca sa o calmeze pe femeie, care ia o piatra de jos si ameninta sa sparga camera de luat vederi.

  • Intr-un alt fragment video din documentar, Sweeney merge in cautarea unui alt copil rom din Romania, o fetita in varsta de patru ani pe care a supranumit-o Alice.

Cautarea pe strazile Londrei, la ora locala 22.00, il aduce in preajma unor fete in varsta de noua si, respectiv sapte ani, care sustin ca sunt din Bucuresti. Intrebandu-le unde le sunt parintii, acestea ii arata o femeie asezata pe jos si cersind.

Apropiindu-se de ea, jurnalistul o intreaba in engleza de unde este, iar aceasta ii raspunde ca din Bosnia. "Minte", comenteaza Sweeney, care o intreaba apoi in romana de unde este din Romania, iar aceasta recunoaste cu nonsalanta ca este din Bucuresti. [Click aici pentru video]

Citeste si: Viata secreta a copiilor cersetori din Marea Britanie

Citeste si:
Romii cer să fie recunoscuți ca minoritate etnică de India
Romii cer să fie recunoscuți...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.