China a declarat razboi impotriva SMS-urilor, care sunt folosite in diverse inselatorii, de la false premii in bani, pana la oferirea de servicii sexuale si chiar ucigasi platiti.

Legislatia care guverneaza piata telefoniei mobile din China nu a reusit sa tina pasul cu dezvoltarea exploziva a acesteia, motiv pentru care SMS-urile au generat profituri record pentru operatori.

Noua campanie anti-SMS reprezinta o extensie a demersului autoritatilor de la Beijing de starpire a continutului pornografic si "daunator", precum si a mesajelor nedorite de tip spam, atat prin intermediul telefoanelor mobile, cat si prin internet.

"SMS-urile ilegale au devenit o cauza majora a distrugerii ordinii sociale" a declarat Wu Heping, purtator de cuvant al Ministerului Securitatii Publice.

Wu a mai adaugat ca se va colabora mai strans cu Ministerul Informatiei si cu Comisia Bancara din China pentru a feri populatia de tentatia de a-si dezvalui datele personale si bancare, prostitutie prin SMS, jocuri de noroc, crime, arme si loterii false.

Un SMS care a facut furori printre chinezii cu mobile avea acest continut: "Societatea noastra ofera urmatoarele servicii: acte si certificate false, vanzari de masini furate, arme de foc, bani falsi, droguri si investigatii particulare".

Mesajele scurte de tip SMS sunt foarte populare printre posesorii de mobil din China, al caror numar a depasit 330 de milioane la sfarsitul lui 2004. Acestia au trimis circa 217,7 miliarde de SMS-uri anul trecut.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.