Premierul Tony Blair tocmai ii luase apararea, afirmand ca a facut o greseala "scuzabila" atunci cand a omis sa informeze Camera Comunelor ca este si ministru, si presedintele unor fundatii sau asociatii. Dar ieri, ministrul muncii, David Blunkett, si-a dat demisia.

El a fost dintotdeauna un aliat apropiat al prim-ministrului Tony Blair. Desi a mai demisionat o data din functia de ministru de interne si tot in urma unui scandal, fiind acuzat ca si-a folosit functia pentru a obtine o viza de sedere pentru dadaca iubitei sale, David Blunkett a revenit pe bancile cabinetului la doar cateva luni, detinand portofoliul pensiilor si asigurarilor sociale. Dar se pare insa ca de aceasta data chiar rabdarea premierului a fost pusa la incercare.

Au inceput sa apara diferite informatii privind slujbe platite pe care Blunkett le-a acceptat in sectorul privat. Potrivit acestor informatii, el nu a notificat organismele care supervizeaza activitatea ministrilor, desi a fost atentionat in mai multe randuri in legatura cu comportamentul sau.

David Blunkett a fost silit sa admita ca ar fi trebuit sa ofere mai multe informatii in ceea ce priveste acceptarea unui post de director la o companie din domeniul biotehnologiei, la doar cateva luni dupa prima sa demisie.

El s-a declarat o victima a unei campanii a mass media. In prima instanta, premierul Blair a parut sa ramana de partea prietenului sau, dar presa a scris ca seful executivului a fost deranjat de relatari ulterioare, potrivit carora Blunkett nu l-a informat in prealabil despre gravitatea acuzatiilor.

Din acest moment, ministrul solidaritatii sociale nu a mai avut alta solutie decat sa isi dea demisia. Si nu este singurul motiv pentru care Marea Britanie "fierbe". Ieri, ministrul apararii, John Reid, a declarat ca tara sa are nevoie de arme nucleare, drept care a cerut inlocuirea sistemului Trident cu unul mai performant, in conditiile in care Londra acceptase reducerea arsenalului nuclear la minim. In plus, seful Politiei metropolitane, sir Ian Blair, a anuntat in "The Sun" ca detine informatii conform carora se pregatesc noi atentate in urmatoarele luni.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.