Lidera de extrema-dreapta Marine Le Pen, candidata la presedintia Frantei in 2012, a declarat intr-un interviu acordat ziarului rus Kommersant ca il admira pe premierul rus Vladimir Putin, apreciind ca Parisul ar trebui sa se alieze cu Moscova pentru a nu se mai supune Washingtonului, relateaza AFP.

"Nu ascund ca intr-o anumita masura il admir pe Vladimir Putin. Face si el greseli, dar cine nu face? Situatia din Rusia nu este usoara, iar problemele mostenite din perioada URSS nu pot fi solutionate rapid", a spus Le Pen.

"Criza economica si financiara poate stimula schimbarea politica in Franta, tara care ar trebui sa nu se mai supuna Statelor Unite si sa se orienteze spre Rusia", apreciaza Marine Le Pen, transmite MEDIAFAX.

Marine Le Pen a denuntat "diabolizarea" Rusiei de catre presa franceza.

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, care a fost presedinte in perioada 2000 - 2008, a anuntat ca intentioneaza sa candideze din nou la presedintie in martie 2012.

"Nu pot decat sa fiu nelinistita cand vad ca presedintele nostru, Nicolas Sarkozy, indemnat de Statele Unite, intoarce spatele Rusiei. Luandu-se dupa americani, presa franceza diabolizeaza Rusia", a subliniat Marine Le Pen.

Sarkozy, nicio sansa la un nou mandat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.