Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, ar fi eliminat inca din primul tur al alegerilor prezidentiale, fiind devansat de liderul extremei drepte franceze, Marine Le Pen, si de socialistul Dominique Strauss-Khan, potrivit unui nou sondaj difuzat de site-ul cotidianului Le Parisien, relateaza AFP.

Acest sondaj realizat de Harris Interactive confirma precedenta ancheta, publicata de cotidianul Le Parisien duminica si care o crediteaza drept castigatoare din primul tur al alegerilor prezidentiale pe presedinta Frontului National (FN).

De aceasta data, in cazul unei candidaturi a socialistului Dominique Strauss-Kahn, candidat nedeclarat si director general al Fondului Monetar International (FMI), presedintele Nicolas Sarkozy, aflat la cel mai scazut nivel de popularitate din 2007, ar fi eliminat din primul tur, transmite MEDIAFAX.

Niciodata un candidat al Frontului National, inaintea lui Marine Le Pen, nu s-a calificat in turul al doilea in sondajele de opinie. Nici tatal acesteia, Jean-Marie Le Pen, pe care l-a inlocuit la conducerea FN in ianuarie, nu era creditat in sondajele de opinie cu intrarea in turul al doilea, desi a reusit acest lucru la alegerile din 2002.

In noul sondaj, Le Pen este creditata cu 24 la suta din voturi (cu un punct procentual mai mult decat in precedentul), ea fiind urmata de Dominique Strauss-Kahn (23 la suta) si Nicolas Sarkozy (21 la suta).

Astfel, ar fi vorba despre o reeditare, dar inversa, a alegerilor din 21 aprilie 2002, cand Jean-Marie Le Pen l-a eliminat pe candidatul socialist, premierul Lionel Jospin, pentru a intra in al doilea tur de scrutin cu candidatul dreptei, presedintele in exercitiu Jacques Chirac.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.