Fostul lider militar al sarbilor din Bosnia, Ratko Mladici, a fost spitalizat din cauza unei pneumonii, a declarat marti avocatul sau, Milos Saljici, relateaza AFP.

"Am fost informati ca o pneumonie a fost constatata si ca (Mladici) a fost spitalizat", a declarat Saljici, contactat telefonic.

Avocatul a adaugat ca Tribunalul Penal International (TPI) pentru fosta Iugoslavie nu a precizat in ce spital a fost internat Mladici.

"Speram sa avem mai multe detalii in cursul diminetii", a afirmat el, transmite MEDIAFAX.

Ratko Mladici, in varsta de 69 de ani, a afirmat saptamana trecuta in fata TPI, intr-o audiere de pregatire a procesului sau la Haga, ca sufera de calculi renali si a cerut sa fie examinat de medici sarbi.

Arestat la 26 mai in Serbia, dupa 16 ani de fuga, Ratko Mladici s-a prezentat joia trecuta pentru a patra oara in fata TPI, care il acuza de genocid, crime impotriva umanitatii si crime de razboi din timpul razboiului din Bosnia (1992-1995). La fiecare audiere, el a evocat probleme de sanatate.

Ratko Mladici - "Macelarul din Balcani", devenit erou


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.