Cinci pirati inarmati au deturnat luni o nava italiana cu un echipaj de 23 de persoane la bord, la 620 de mile est de coasta Somaliei, a anuntat armatorul navei intr-un comunicat, relateaza AFP.

"La (ora locala) 6.44 (7.44, ora Romaniei, nava) Montecristo a activat sistemul de alarma (...). Ultimul mesaj primit de la capitan a anuntat ca nava a fost atacata de un grup de cinci barbati inarmati", a precizat compania D'Alesio Group, cu sediul la Livorno, in Toscana, in centrul Italiei, adaugand ca echipajul este alcatuit din sapte italieni, precum si din ucraineni si indieni.

"Dupa zece ore de asteptare, putem considera (nava) ca fiind capturata", a declarat telefonic un purtator de cuvant al companiei, citat de MEDIAFAX.

Compania "colaboreaza in mod activ cu autoritatile italiene si internationale pentru a face fata acestei situatii de urgenta", se mai precizeaza in comunicat, care specifica faptul ca "apropiatii membrilor echipajului sunt in contact cu compania, pentru a fi informati despre situatie".

Ministerul italian de Externe a anuntat ca urmareste cazul si a activat celula de criza, contactand toate partile implicate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.