Criza a ajuns la "osul nemtilor": Ministrul Transporturilor de la Berlin vrea sa-i taxeze pe soferii straini care circula pe autostrazile germane.

O astfel de taxa de drum exista deje de sase ani, dar se aplica doar in cazul tirurilor. Ar urma sa fie extinsa la automobile si camioane, relateaza realitatea.net.

Ministrul Trasporturilor Peter Ramsauer a declarat ca banii sunt necesari pentru repararea si intretinerea autostrazilor.

Desi cancelarul german Angela Merkel nu este de acord cu aceasta initiativa, Ramsauer (care face parte din aceeasi coalitie de guvernare) insista asupra vinietei, amintind de beneficiile aduse de aceasta bugetului Austriei. „In Austria, soferii platesc pentru o vinieta valabila un an 76,50 euro. M-am gandit la mai multe modele de taxa pe autostrada, printre acestea se numara si cel austriac. Decizia finala apartine coalitiei la guvernare", a explicat ministrul, conform adevarul.ro.

Astfel, o vinieta pe doua luni ar costa intre 30 si 125 de euro, iar pe zece zile, intre 10 si 45 de euro. Toate aceste taxe ar aduce la bugetul Transporturilor intre 3,41 si 15,5 miliarde de euro anual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.