Premierul rus Vladimir Putin a cerut unificarea statelor post-sovietice intr-o Uniune Euroasiatica, intr-un articol publicat marti, la putin timp dupa anuntul ca doreste sa se intoarca la Kremlin.

  • "Noul proiect de integrare Euroasia: un viitor care incepe azi"

In articolul sau din cotidianul Izvestia, Putin contureaza un proiect mare prin care integreaza statele post-sovietice, potrivit AFP.

In materialul de prima pagina, intitulat "Noul proiect de integrare Euroasia: un viitor care incepe azi", premierul rus lauda uniunea economica a Rusiei cu Belarus si Kazahstan.

Dar, scrie Putin, "ne-am stabilit un obiectiv mai ambitios pentru a trece la urmatorul nivel, mai ridicat de integrare - Uniunea Eurasiatica". Ideea sa se bazeaza pe experienta Uniunii Europene si alte coalitii regionale.

  • Nu URSS!

Dupa ce a declarat recent ca prabusirea Uniunii Sovietice in 1991 a fost „cea mai mare catastrofa geopolitica a secolului al XX-lea", premierul rus a tinut sa precizeze ca noul proiect nu va semana deloc cu URSS, noteaza Reuters, citat de adevarul.ro.

„Ar fi o naivitate sa incerc sa restaurez sau sa copiez ceva din trecut. O integrare mai puternica pe noi baze politice si economice si un nou sistem de valori sunt cerinte obligatorii pentru era noastra", a scris Vladimir Putin. Uniunea Eurasiatica va presupune coordonarea politicilor economice si monetare a statelor membre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.