Partidul Socialistilor Europeni (PES) sustine ferm aderarea Bulgariei la spatiul Schengen cat mai curand posibil, a declarat secretarul general al PES, Philip Cordery.

"Sunt convins ca daca (liderul Partidului Socialist Bulgar) Serghei Stanisev ar mai fi prim-ministru si daca Ivaylo Kalfin ar fi presedintele Bulgariei acum, Bulgaria ar face deja parte din spatiul Schengen", a declarat Cordery, potrivit MEDIAFAX.

Cordery se afla in Bulgaria pentru a-si exprima sprijinul pentru candidatii socialisti la alegerile prezidentiale si locale din 23 octombrie.

Kalfin, care a fost ministru de Externe in Cabinetul lui Stanisev (2005-2009), este candidatul Partidului Socialist la postul de presedinte al tarii.

In cursul vizitei sale, Cordery a subliniat ca Olanda si Finlanda, tarile care s-au opus in mod decisiv aderarii Bulgariei la spatiul Schengen, sunt conduse de formatiuni care au legatura cu Partidul Popular European.


Ministrii de Interne ai UE au amanat in septembrie luarea unei decizii privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, din cauza opozitiei Olandei si Finlandei, care si-au exprimat ingrijorarile privind coruptia si crima organizata.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.