Presedintele venezuelan Hugo Chavez a dat asigurari joi ca starea sa de sanatate evolueaza "bine", dezmintind "zvonurile" privind deteriorarea acesteia, dupa care a aparut in fata presei la Palatul prezidential din Caracas, relateaza AFP.

Cotidianul de limba spaniola Nuevo Herald din Miami (Statele Unite) a dat asigurari, cu o zi inainte, ca Chavez a fost internat de urgenta, marti dimineata, la spitalul militar din Caracas pentru insuficienta renala si ca se afla "intr-o stare generala grava", o informatie dezmintita miercuri de ministrul venezuelan al Comunicatiilor, informeaza MEDIAFAX.

"Sunt bine, sunt in procesul zilnic de recuperare, care necesita multa disciplina, dar ma tin de el. Sunt bine, in pofida faptului ca in aceasta noapte mi-am dat seama (...) ca sunt lansate in continuare zvonuri, le cer venezuelanilor sa nu tina cont de zvonuri", a declarat Chavez intr-o interventie telefonica la televiziunea publica VTV.

Presedintele venezuelan a dat asigurari ca nu s-a intamplat "nimic anormal", criticand zvonurile care, in opinia lui, au ca scop sa "genereze incertitudine".

In cursul dupa-amiezii, Chavez a aparut in fata presei la palatul prezidential Mirafloresc cu o manusa si o minge de base-ball in mana.
"Am mare chef sa joc cu aceasta minge, am furnicaturi in picioare (...) dar sunt aproape pregatit", a declarat Chavez, criticand "o campanie morbida, grosolana si inumana" impotriva lui.

Saptamana trecuta, presedintele venezuelan s-a intors in tara sa dupa ce a urmat o a patra serie de sedinte de chimioterapie la Havana, pentru vindecarea cancerului de care sufera.

Chavez, singurul autorizat sa vorbeasca despre starea sa de sanatate si care pastreaza secretul cu privire la natura exacta a cancerului de care s-a imbolnavit, a fost operat la 20 iunie la Havana de o tumoare maligna in zona pelviana.

El a urmat, in iulie si august, in capitala cubaneza doua serii de sedinte de chimioterapie, iar pe cea de-a treia a urmat-o la inceputul lui septembrie, la spitalul militar din Caracas. Pentru cea de-a patra serie s-a intors in Cuba.

Citeste si:
Ponta: Acest Guvern de iresponsabili si analfabeti aplica in...
Ponta: Acest Guvern de...

In varsta de 57 de ani, el intentioneaza sa se prezinte pentru un al treilea mandat de presedinte la alegerile din octombrie 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.