Presedintele palestinian, Mahmoud Abbas, va prezenta pe 23 septembrie, la ONU, in lipsa unei "alternative credibile", o cerere de aderare a statului palestinian la Natiunile Unite, afirma un oficial palestinian de rang inalt, citat de AFP.

“Pe 23 septembrie, la ora 12.30, presedinele Abbas ii va prezenta aceasta solicitare secretarului general ONU, Ban Ki-moon”, in afara cazului in care va aparea o propunere "credibila" pentru reluarea negocierilor, afirma ministrul palestinian de Externe, Riyad Al-Malki, referindu-se la contactele in curs cu reprezentanti americani si europeni.


Palestinienii au lansat, la 8 septembrie, campania de sustinere a cererii de aderare a unui stat Palestina la ONU, solicitandu-i secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, sa le sprijine demersul, transmite MEDIAFAX.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, si-a reiterat imediat sustinerea fata de infiintarea unui stat palestinian care, in opinia lui, "trebuia sa existe de mult timp" si pentru care palestinienii se pregatesc sa solicite aderarea la ONU in frontierele din 1967.

Citeste si: Maradona sustine Palestina


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.