Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 s-a produs astazi in largul coastelor de est ale Japoniei.

Cutremurul nu a generat insa alerta de tsunami, potrivit Agentiei de meteorologie.

Hipocentrul a fost localizat la zece kilometri adancime in Oceanul Pacific. Pentru moment. presa nipona nu a semnalat pagube, citeaza MEDIAFAX. Cutremurul a zguduit usor cladirile din Tokyo, situat la circa 150 de kilometri sud-vest de epicentru.

Compania care exploateaza centrala nucleara de la Fukushima, Tokyo Electric Power (Tepco), a dat asigurari ca instalatiile nu au avut de suferit dupa seism.

Centrala Fukushima Daiichi a fost grav avariata de un tsunami gigantic la 11 martie, generat de un cutremur cu magnitudinea 9 grade, produs in nord-estul tarii. Catastrofa a provocat moartea sau disparitia a aproximativ 20.000 de persoane, iar accidentul nuclear a condus la evacuarea a 80.000 de persoane.

Situata la jonctiunea a patru placi tectonice, Japonia inregistreaza anual peste 20 la suta dintre cele mai puternice cutremure produse in lume.

Citeste si: ALERTA: Cutremurul din Japonia a desprins aisberguri in Antarctica

Cutremur puternic in nord-estul Japoniei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.