Cutremurul nu a provocat pagube si nu a fost declansata o alerta de tsunami.

Seismul s-a produs la ora locala 1.34 (7.34, ora Romaniei), in largul coastelor prefecturii Miyagi, care a fost devastata de cutremurul urmat de un tsunami la 11 martie, a anuntat Institutul american de Geofizica (USGS), relateaza MEDIAFAX.

Epicentrul seismului a fost localizat la 125 de kilometri nord-est de orasul Sendai, capitala prefecturii, la o adancime de 35,7 kilometri, potrivit USGS.

[VIDEO] Imagini din spatiu ale cutremurului si tsunami-ului din Japonia


Cutremurul nu a provocat noi pagube la centrala nucleara Fukushima Daiichi, grav avariata de seismul din 11 martie, a precizat operatorul TEPCO.

Deocamdata nu s-au raportat victime sau pagube, iar Centrul de supraveghere pentru tsunami din Pacific a anuntat ca nu exista nici o "amenintare de tsunami major si destructiv".

[FOTO] Japonia. Punct si de la capat

Japonia a fost afectata la 11 martie de
cel mai violent seism inregistrat pe teritoriul sau, cu magnitudinea 9, urmat de un tsunami gigantic, care s-au soldat cu cel putin 21.000 de morti si disparuti, potrivit celui mai recent bilant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.