Romanca Mona Thawny, sotia autorului unui atentat sinucigas in Suedia, a fost arestata de politia britanica.

Scotland Yard a confirmat ca a arestat-o marti pe Mona Thwany, nascuta dintr-o mama romanca si un tata irakian si sotia lui Taymour Abdel Wahab, la Luton (sud). Acestia sunt de parere ca romanca pregatea un act terorist.

"Ieri dimineata la ora 06.15 (08.15 ora Romaniei), ofiterii contraterorism au intrat intr-o casa din Luton. O femeie in varsta de 28 de ani a fost arestata, fiind suspectata de pregatirea unor acte teroriste. Ea a fost eliberata pe cautiune la jumatatea lui noiembrie", a declarat miercuri un purtator de cuvant al politiei, potrivit MEDIAFAX.

  • Abdel Wahab, in varsta de 29 de ani, a carui familie a fugit din Irak pentru a se refugia in Suedia, s-a aruncat in aer, la 11 decembrie 2010, in masina sa la Stockholm, intr-un cartier pietonal foarte aglomerat, ranind doua persoane.

Inaintea acestui atentat ratat, Abdel Wahab a locuit la Luton impreuna cu sotia sa si cei trei copii si a obtinut o diploma in medicina sportiva. La scurt timp dupa atentat, sotia sa, estetician de profesie, s-a declarat "distrusa", afirmand ca nu era la curent cu planurile sotului sau.

Oficialii suedezi au apreciat la momentul respectiv ca Abdel Wahab a pregatit atentatul singur, dar a beneficiat de ajutorul unor complici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.