Fostul presedinte american George W. Bush sustine ca nu regreta nicio decizie luata dupa 11 septembrie, inclusiv razboiul cu Irakul.

Intrebat daca el crede ca aceste politici - inclusiv Patriot Act - au prevenit un alt atac, fostul presedinte a declarat: "Da, cred acest lucru", citeaza MEDIAFAX.

"Unele tactici ar fi putut fi diferite"
in Irak, dupa indepartarea de la putere a lui Saddam Hussein. "La fel si in Afganistan, cu programul de supraveghere terorista" care a spionat comunicatiile internationale ale suspectilor de terorism.

Bush sustine ca evenimentele care au dus la moartea lui Osama ben Laden in mai au inceput in timpul administratiei sale. "Activitatea comunitatii serviciilor de informatii din timpul presedintiei mele a contribuit la realizarea imaginii complete a modului in care comunica ben Laden si in cele din urma a locului in care se ascundea acesta", a declarat el. "A inceput in ziua urmatoare celei de 11 septembrie".


In afara de nunta sa si de nasterea celor doua fiice gemene ale sale, fostul presedinte american sustine ca atentatele de la 11 septembrie au fost "cel mai profund moment" din viata sa.

Bush povesteste ca isi aminteste fetele copiilor din momentul in care a fost anuntat de atac.

"A fost un moment de claritate pentru ca oamenii se uitau cum reactionez, iar eu aveam suficienta experienta cu crizele pentru a intelege ca atunci cand esti seful unei organizatii este important sa afisezi calm in primele etape ale crize", a declarat George W. Bush.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.