Un barbat din Irlanda de Nord, tatal unei fetite de 12 ani, a dat in judecata reteaua de socializare Facebook din cauza unor poze "explicite sexual" postate de aceasta pe site.

El sustine ca fotografiile postate pe internet de fata lui o pun in pericol, expunand-o la riscul sa fie abuzata sexual.

  • Limita de varsta

Una dintre conditiile de a te inscrie pe aceasta retea de socializare este sa ai minim 13 ani. Avocata irlandezului, Hilary Carmichael, sustine ca Facebook nu poate sa verifice varsta utilizatorilor, deci nu are cum sa-si respecte politica, relateaza BBC Online.

“Se bazeaza pe faptul ca toti copiii isi vor scrie varsta reala, insa nu pot sa verifice acest lucru.
Parerea mea personala este ca Facebook-ul nu este potrivit pentru copii sub 18 ani, insa compania nu vrea sa renunte la politica cu varsta minima de 13 ani”,a adaugat Carmichael.

Ea considera ca reteaua de socializare poate sa ceara un numar de pasaport ca simpla masura de verificare a varstei.

Imaginile postate de fetita de 12 ani erau “explicite sexual”. “Ea era in poze foarte machiata, in pozitii provocatoare, si care nu i-ar fi dat varsta de 12 ani,” a mai declarat avocata.

  • Vinovati de neglijenta

Pe langa faptul ca a postat fotografii nud, fata a dat si adresele unde locuieste si unde invata.

Actul depus la Inalta Curte Belfast a afirmat ca Facebook a fost "vinovat de neglijenta" si a creat "un risc de prejudiciu sexual si fizic" fetitei.

Avocata a declarat ca fetita este responsabila pentru postarea imaginilor, mai ales ca acesta a continuat sa-si puna pozele nud pe Internet si dupa ce tatal i-a sters pagina originala.

Politica de verificare a varstei in cadrul retelei de socializare este foarte dificil de implementat.

Citeste si: I-a pus sani falsi la patru ani


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.