Europarlamentarul roman, Laszlo Tokes, a afirmat marti seara, in timpul unei reuniuni cu Presedinta Republicii Kosovo, Atifete Jahjaga, ca ungurii din Romania incearca sa convinga democrat-liberalii ca Guvernul Romaniei sa recunoasca independenta Kosovo.

Declaratia lui Laszlo Tokes a fost facuta in contextul unui schimb de opinii gazduit in Parlamentul European de catre Comisia pentru Afaceri Externe si Delegatia pentru relatia cu tarile din Sud-estul Europei, arata un comunicat remis 9AM.

„Doamna Presedinte, doresc sa va felicit, ca un ungur din Romania, mentionand in acelasi timp ca presedintia ungara a fost sustinatoarea extinderii in directia Balcanilor de Vest si in acelasi spirit, noi, ungurii din Romania, sprijinim aderarea tarilor din Balcanii de Vest, incluzand Serbia si Kosovo,” i-a spus Tokes presedintei Atifete Jahjaga.

Noi, ungurii din Romania, ne aducem contributia sa convingem partidul aflat la putere in Romania, astfel incat Guvernul Romaniei sa ofere recunoasterea independentei Kosovo,” a adaugat Tokes.

De asemenea, Laszlo Tokes a mai facut un apel catre Parlamentul European sa faca presiuni asupra celor cinci tari care nu recunosc independenta Kosovo, dar si actiuni diplomatice directe indreptate catre recunoasterea Republicii Kosovo.


Cele cinci state membre ale Uniunii Europene care nu recunosc Kosovo sunt Slovacia, Spania, Grecia, Cipru si Romania.

Presedintele Traian Basescu a declarat la reuniunea anuala cu ambasadorii romani, ca Romania nu va recunoaste Kosovo pana cand nu se va ajunge la o intelegere intre Belgrad si Pristina, precizand ca tara noastra vrea o diminuare a fortelor armate din zona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.