Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la reuniunea anuala cu ambasadorii romani, ca Romania nu va recunoaste Kosovo pana cand nu se va ajunge la o intelegere intre Belgrad si Pristina, precizand ca tara noastra vrea o diminuare a fortelor armate din zona.

"Aici nu am o solutie la EULEX-Kosovo. Suntem un stat care nu recunoaste Kosovo si am ramas cu o contributie mare de forte in nordul Kosovo, exact in zona cea mai fierbinte. Aici va rebui sa stabilim cu partenerii nostri europeni care sunt previziunile lor de contributii, in conditiile in care Romania ar dori sa-si diminueze prezenta in Kosovo", a declarat Traian Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca pozitia Romaniei este neschimbata si se inscrie in acelasi mod de gandire legat de conflictul din Orientul Mijlociu.

"Romania nu va recunoaste Kosovo pana cand nu se va ajunge la o intelegere intre Belgrad si Pristina. Nu avem niciun motiv sa lucram cu alta masura in disputa din Balcani fata de situatia din Orientul Mijlociu. Intentia noastra este sa facem apel la statele membre ale UE sa rebalansam prezenta in Kosovo si cu o oarecare distributie mai echilibrata a participarii la EULEX. Romania a participat la EULEX cu conditia ca participarea sa nu fie interpretata ca sprijin pentru constructia institutionala in Kosovo", a explicat seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.