Presedintele Traian Basescu le-a cerut, joi, ambasadorilor romani sa sustina includerea Republicii Moldova in grupul tarilor din Balcanii de Vest aspirante la statutul de membru UE, precizand ca daca va cere Chisinaul ca Romania sa inceteze aceasta sustinere, atunci o va face.

"Legat de UE, trebuie sa ne continuam politica de sustinere a procesului de extindere a Uniunii cu statele din Balcanii de Vest si cu un efort major pentru a convinge partenerii europeni ca Republica Moldova poate fi legata in consideratie intr-un proces de aderare care vizeaza datele statelor din Balcanii de Vest. Sigur, daca ne va cere Chisinaul sa incetam aceasta sustinere, o vom face, dar speram ca isi mentin obiectivul de a deveni mai devreme sau mai tarziu stat membru al UE", a declarat Traian Basescu, informeaza MEDIAFAX.


El a mai spus ca toti diplomatii care au posibilitatea sa influenteze avansul Republicii Moldova catre UE ar trebui sa-si focuseze efortul pe sustinerea accelerarii negocierii acordului de asociere, pe inceperea negocierilor legate de liberalizarea vizelor pentru cetatenii Republica Moldova si pentru inceperea negocierii acordului de liber schimb intre UE si Republica Moldova.

"Sunt cele trei elemente care cred eu, odata finalizate, aseaza Republica Moldova pe un drum al integrarii"
, a mai spus seful statului.

Presedintele Traian Basescu i-a atentionat recent pe liderii politici de la Chisinau ca exista deschidere in ceea ce priveste aderarea Republicii Moldova la UE, dar ca fereastra nu ramane deschisa la nesfarsit, iar "nesfarsitul nu este departe".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.