Presedintele Traian Basescu i-a atentionat pe liderii politici de la Chisinau ca exista deschidere in ceea ce priveste aderarea Republicii Moldova la UE, dar ca fereastra nu ramane deschisa la nesfarsit, iar "nesfarsitul nu este departe".

  • Republica Moldova nu este o prioritate UE

"Procesul de integrare a Republicii Moldova in UE depinde strict de oamenii politici de la Chisinau. In momentul de fata, exista deschidere fata de Republica Moldova, dupa castigarea de doua ori a alegerilor de catre alianta, exista deschidere, dar Republica Moldova trebuie sa inteleaga ca nu ea este prioritatea UE", a declarat Traian Basescu, joi, la Scoala de vara ARC 2011 de la Sulina, raspunzand unei intrebari care i-a fost adresata de un participant din Republica Moldova, relateaza MEDIAFAX.

El a afirmat ca prioritatile Uniunii Europene sunt criza economica si perspectivele de dezvoltare.

  • Fereastra Moldovei spre UE nu ramane deschisa "la nesfarsit"

"Faptul ca dupa alegeri pentru a doua oara politicienii de la Chisinau nu reusesc sa desemneze un presedinte, un sef al statului, este extrem de neplacut pentru aprecierile care se fac in spatele usilor inchise, si acolo sunt aprecierile adevarate. Pare a fi o incapacitate de a se lua decizii politice importante. Nu as vrea sa va spun cum se motiveaza de catre oamenii politici din Occident aceasta incapacitate", e explicat seful statului.

Acesta a adaugat ca Moldova a avut o fereastra deschisa dupa cea de-a doua victorie a aliantei in alegeri. "Trebuie sa tina cont ca nu ramane deschisa la nesfarsit. Este esential sa se inteleaga. Eu cred ca acest nesfarsit nu este departe", a atentionat Basescu.

De asemenea, Basescu a afirmat ca Republica Moldova este etichetata ca fiind in criza politica.

"Deja sunteti de trei ani de criza politica si cred ca deja ajunge. Procesele de adaptare a economie, a structurilor administrative, politice au inceput. Din pacate, in ultima vreme, nu mai sunt convingatoare. Depinde numai de oamenii politici de la Chisinau cat de rapid pot avansa catre UE si va spun ca este un tren extraordinar", a mai declarat presedintele.

El a mai spus ca Republica Moldova trebuie sa fie inclusa in pachetul Balcanilor de Vest si a tinut sa precizeze ca nu face observatii oamenilor politici de la Chisinau, ci raspunde sincer unei intrebari.

Citeste si:
Klaus Iohannis efectuează o vizită de lucru în Grecia. Subiectele...
Klaus Iohannis efectuează o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.