Judecatorul Tribunalului din New York a decis marti retragerea acuzatiilor la adresa fostului director FMI Dominique Strauss-Kahn. Acuzatiile impotriva lui Strauss-Kahn se refereau la agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare.

In cursul sedintei de marti, judecatorul Michael Obus a decis renuntarea la cazul care il viza pe Strauss-Kahn, dupa ce procurorii anuntasera oficial retragerea acuzatiilor, din cauza indoielilor privind declaratiile cameristei de la Hotelul Sofitel.

Dupa anuntarea deciziei, fostul director FMI a parasit calm sala tribunalului. Dominique Strauss-Kahn le-a multumit tuturor celor care l-au sustinut pe durata acestui "cosmar", afirmand ca este "nerabdator sa mearga acasa", conform unei declaratii publicate dupa ce Tribunalul din Manhattan a decis inchiderea dosarului sau, transmite MEDIAFAX.

"Ultimele luni au fost un cosmar pentru mine si pentru familia mea. Le multumesc tuturor prietenilor din Franta si din Statele Unite care au crezut in nevinovatia mea", a spus Strauss-Kahn, conform comunicatului, multumindu-i si judecatorului.

Potrivit AFP, fostul director FMI nu a facut nicio declaratie la plecarea de la tribunal.

  • Dovezi indoielnice?

Intr-un document de 25 de pagini adresat judecatorului, Vance afirma ca dovezile materiale arata ca Nafissatou Diallo a avut "o relatie sexuala precipitata" cu Strauss-Kahn, insa este imposibil de dovedit ca aceasta nu a fost liber consimtita, scrie MEDIAFAX.

Probele ADN "au stabilit ca mai multe pete din partea superioara a uniformei reclamantei contin sperma care corespunde cu ADN-ul acuzatului", adauga documentul semnat de Vance, care a cerut instantei sa renunte la acuzatiile impotriva fostului ministru francez.


Procurorul din Manhattan afirma ca dosarul acuzarii a fost subminat de marturiile mincinoase ale lui Diallo.
Citeste si:
Dominique Strauss-Kahn, achitat de acuzatiile de proxenetism
Dominique Strauss-Kahn,...

Cyrus Vance a explicat ca aceasta i-a mintit in mai multe randuri pe anchetatori in legatura cu trecutul sau, dar si cu faptele petrecute imediat dupa agresiunea reclamata. Printre altele, ea a refuzat mult timp sa recunoasca existenta unei conversatii telefonice - care a fost inregistrata -, in care a discutat cu un prieten aflat in inchisoare, despre averea lui Strauss-Kahn.

  • Nafissatou Diallo va depune plangere in Franta pentru incitarea unui martor la sperjur

In replica, Nafissatou Diallo va depune plangere in Franta pentru tentativa de incitare la sperjur impotriva unui adjunct al primarului din Sercelles, comuna situata in apropiere de Paris, unde DSK a fost primar, relateaza AFP.

Plangerea il vizeaza pe un adjunct, al carui nume nu a fost precizat, si a fost depusa marti dimineata la tribunalul Pontoise (in apropiere de Paris), a precizat avocatul Thibault de Montbrial, intermediar in Franta al cabinetului Thomson, care o apara pe Diallo la New York, potrivit MEDIAFAX.

Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

Apararea lui Diallo il acuza pe acest adjunct al primarului François Pupponi, un apropiat al lui DSK, ca a exercitat presiuni asupra unei femei care afirma ca a avut o legatura cu fostul director al FMI, pentru a o convinge sa nu depuna marturie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.