Autorul masacrului din 22 iulie din Norvegia, Anders Behring Breivik, "nu a avut nici o remuscare" in timpul unei reconstituiri de opt ore a masacrului de pe insula Utoeya, a anuntat politia norvegiana, citata de AFP.

"Nu a fost indiferent, dar nu a aratat nici o remuscare pentru actiunile sale", a declarat procurorul Paal-Fredrik Hjort Kraby.

Breivik, in varsta de 32 de ani, a recunoscut ca este autorul masacrului din insula Utoeya, unde in urma atacului din 22 iulie au murit 69 de persoane. Alte opt persoane au fost ucise, in aceeasi zi, intr-un atentat cu bomba comis tot de Breivik la Oslo.

El a fost dus sambata dupa-amiaza pe insula situata la circa 40 de kilometri nord-vest de Oslo, unde a fost amplasat un important dispozitiv de securitate, potrivit MEDIAFAX.

Cotidianul norvegian Verdens Gang l-a citat pe avocatul lui Breivik, Geir Lippestad, care a afirmat ca acesta isi aduce aminte cum a tras fiecare foc de arma.

Procurorul Hjort Kraby a declarat ca politia a decis ca reconstituirea masacrului la fata locului este esentiala pentru desfasurarea anchetei, dupa ce a discutat daca desfasurarea acesteia este acceptabila pentru familiile victimelor. "Toate cercetarile arata ca revenirea la locul crimei ajuta memoria. Behring Breivik ne-a furnizat numeroase informatii noi, pe care nu le aveam inainte, in pofida a circa 50 de ore de interogatoriu", a spus el.

"Credem ca acum avem o viziune destul de buna asupra modului in care a fost ucisa sau ranita fiecare victima, desi mai raman detalii de clarificat", a adaugat Hjort Kraby.

El a afirmat ca unele dintre victime au murit inecate, in timp ce incercau sa se salveze.

Citesti si: Ce a simtit criminalul Anders Breivik in momentul masacrului?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.