Norvegianul Anders Behring Breivik era ingrozit atunci cand a inceput sa impuste tineri pe insula Utoeya, la 22 iulie, dar stia ca are o misiune si a fost multumit ca a incheiat-o cu succes, a declarat un psiholog, citat de Fox News.

Psihologul politiei care supravegheaza interogatoriile lui Breivik a declarat ca acesta a oferit detalii cumplite despre masacrul de pe insula Utoeya, unde a ucis 69 de persoane.

"A spus ca a fost foarte dificil (...), a fost ingrozitor la inceput pe Utoeya, la primele executii", a declarat Asbjorn Rachlew pentru cotidianul britanic The Times. Breivik a afirmat ulterior ca era multumit ca actele sale de violenta au avut succes, potrivit lui Rachlew.

"Nu astepta cu nerabdare ziua operatiunii pentru ca stia ca ii va fi greu. Dar avea o misiune. Au fost multe planuri. A fost o munca grea si a avut succes. El are satisfactia ca toate pregatirile sale, toata determinarea s-au incheiat cu succes", a adaugat psihologul. Conform politiei, testele de sange au aratat ca acesta luase steroizi si alte droguri inaintea atacurilor, scrie MEDIAFAX.

Potrivit avocatului sau, Breivik (32 de ani) a crutat viata a doua persoane pe insula deoarece pareau prea tinere. "El crede ca cele doua (persoane) aveau intre 14 si 16 ani. Nu voi intra in alte detalii", a declarat avocatul Geir Lippestad, pentru postul public de televiziune norvegian NRK.

Rachlew, fost detectiv criminalist, consiliaza echipa care il interogheaza pe Breivik, in timp ce priveste dintr-o alta camera. Pana in prezent, Breivik a fost interogat de cinci ori, in total peste 40 de ore. "Marturia nu este scopul nostru. Scopul nostru este sa strangem informatii", a afirmat Rachlew. "Il privim pe Breivik drept martorul-cheie pentru ca nimeni nu cunoaste cazul mai bine ca el", a adaugat acesta.

Tragedia din Norvegia, alimentata de incompetenta politiei?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.