Politia norvegiana, criticata pentru ca a avut nevoie de o ora pentru a-l aresta pe autorul atacului armat de pe insula Utoeya, la 22 iulie, a recunoscut ca a ales un itinerariu mai lung decat era necesar pentru a ajunge pe insula, relateaza postul public de televiziune NRK.

Conform NRK, echipa de interventie speciala a politiei venita de la Oslo, oras situat la circa 40 de kilometri de lacul unde se afla insula Utoeya, s-a imbarcat pe o barca la 3,6 kilometri de insula, in timp ce ar fi putut pleca de la un chei situat la numai 670 de metri de locul in care a avut loc masacrul.

"S-a dovedit ca (locul ales pentru lansarea la apa a ambarcatiunii politiei) era putin adecvat", a declarat pentru televiziune Johan Fredriksen, un reprezentant al politiei din Oslo, transmite MEDIAFAX.

O inregistrare video realizata de un amator, postata pe site-ul NRK, arata zece politisti la bordul unei mici barci pneumatice rosii. Conform presei, aceasta ambarcatiune era supraincarcata si politia a afirmat ca a inregistrat o pana de motor.

Politistii s-au imbarcat in final la bordul unor barci civile, mai rapide, venite in intampinarea lor, ceea ce le-a permis sa castige aproximativ zece minute, potrivit versiunii oficiale.

Anders Breivik era drogat in timpul atacurilor

Fredriksen a refuzat sa faca vreun comentariu asupra intarzierii provocate probabil de alegerea itinerariului.

Mai multi supravietuitori si presa au criticat perioada de timp de care a avut nevoie politia - ocupata atunci cu explozia unei bombe in centrul Oslo - pentru a interveni la 22 iulie. Aproape o ora a trecut intre primul mesaj care alerta politia despre atacul armat de pe insula si momentul arestarii autorului.

Extremistul Anders Behring Breivik a ucis 69 de persoane, intre care numerosi adolescenti, dupa ce a deschis focul asupra celor 600 de membri ai tineretului laburist reuniti pentru o scoala de vara.

Criminalul de la Oslo, nebun sau doar sociopat?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.