Extremistul norvegian Anders Behring Breivik, autorul celor doua atacuri din 22 iulie din Norvegia, era sub influenta unor produse ilegale in momentul comiterii atacului, a anuntat politia, citata de AFP.

"Pot sa confirm ca a recurs la stupefiante ilegale. Nu vreau sa comentez ce tip de produse, dar a consumat", a declarat pentru AFP procurorul politiei, Paal-Fredrik Hjort Kraby, citand rezultatul analizelor de sange.

In manifestul pe care l-a publicat pe Internet chiar inainte ca masina-capcana sa explodeze in centrul Oslo si apoi sa deschida focul asupra unei multimi de tineri pe insula Utoyea, Behring Breivik explica faptul ca a recurs la steroizi anabolizanti.

La 26 iulie, avocatul sau Geir Lippestad a evocat utilizarea unor produse dopante pentru a deveni mai "puternic, eficient, treaz" in momentul atacurilor soldate in total cu 77 de morti.

"Steroizi, este clar, dar el a folosit si alte medicamente asupra carora nu vreau sa ma pronunt", a precizat Hjort Kraby intrebat asupra tipului de stupefianta folosit de extremist.

Expertii psihiatrici numiti pentru a examina starea mintala a lui Behring Breivik in vederea stabilirii responsabilitatii sale penale si-au inceput activitatea, a declarat procurorul politiei, transmite MEDIAFAX.

Cei doi experti au primit deja elementele dosarului si inregistrarile celor trei interogatorii efectuate de politie de la arestarea sa pe insula Utoeya, a precizat el.

"Ei vor incepe, in scurt timp, intrevederile cu el. Acest lucru ar trebui sa se intample in aceasta saptamana in inchisoarea de mare securitate din Ila, in apropiere de Oslo", a declarat procurorul politiei novergiene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.