Fiica unui milionar, un agent imobiliar si o studenta la balet au fost identificati printre participantii la revoltele de la Londra, desi printre motivele izbucnirii violentelor au fost enumerate saracia, excluziunea sociala sau lipsa de educatie.

Daily Mail prezinta portretele mai multor tineri din categorii privilegiate care au fost retinuti si acuzati de participare la protestele de strada violente care au inceput la Londra si ulterior s-au extins in mai multe orase din Marea Britanie.

Printre acestia, Laura Johnson, in varsta de 19 ani si fiica unor milionari, a fost acuzata pentru furtul de echipamente electronice in valoare de 5.000 de lire, inclusiv televizoare si telefoane mobile. Echipamentele au fost gasite intr-o masina condusa de ea, unde se mai aflau si o masca si manusi. Parintii ei, Robert si Lindsay Johnson, locuiesc intr-o resedinta impunatoare de peste 1 milion de lire si conduc o companie de marketing direct, tatal tinerei fiind si membru al conducerii mai multor firme, scrie MEDIAFAX.

Laura Johnson a respins acuzatiile de jaf si a fost eliberata pe cautiune, cu conditia sa nu se asocieze cu persoanele in prezenta carora a fost retinuta. Ea trebuie sa poarte o bratara electronica de localizare, sa nu iasa din casa intre orele 19.00 si 6.00 si sa revina la tribunal in data de 21 septembrie.

Gassam Ojjeh, in varsta de 22 de ani, agent imobiliar, a fost acuzat de tentativa de furt dintr-un magazin de produse IT, a doua zi dupa ce acesta fusese devastat de protestatari. Ojjen, agent imobiliar, a respins acuzatiile de jaf, dar a ramas in custodia autoritatilor.

Printre protestatari s-a mai numarat si o tanara care studiaza baletul, in varsta de 17 ani, care a fost retinuta dupa ce politia a dat publicitatii imagini ale acesteia, in timp ce fura doua televizoare dintr-un magazin devastat in timpul revoltelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.