Tanara din imagine suprinsa intr-o fotografie aparuta pe prima pagina a cinci publicatii nationale in timp ce sarea de la primul etaj al unei cladiri din Croydon, in sudul Londrei, incendiata de protestatari, ar fi fost salvata de un roman.

Tanara imigranta poloneza, Monika Konczyk, care a ajuns in Marea Britanie in martie, striga de la fereastra apartamentului in care locuia, plin de fum, in timp ce incendiul distrugea un magazin de mobila si ameninta sa se extinda la cladirile din apropiere, au declarat prietenii acesteia. Incalcand ordinele politiei de a se apropia de incendiu, acestia au asezat, trecand prin fumul gros, saltele si perne, pe sol, langa terasa in stil victorian de pe Church Street, pentru ca tanara sa sara pe ele, informeaza The Guardian.

Privitorii au incurajat-o sa sara, in timp ce Konczyk, in varsta de 32 de ani, s-a prins de rama ferestrei, a coborat pe copertina magazinului de la parter, de unde a sarit in bratele unui roman, cunoscut doar ca Adrian, precizeaza publicatia britanica. Un politist in uniforma antirevolta i-a sarit, de asemenea, in ajutor. Potrivit proprietarului unui salon de tatuaj, tanara nu ar fi putut cobori pe scari, la fel ca si ceilalti locuitori blocati in cladire, pentru ca imobilul era plin de fum.

captura foto: wenn.com

Din cauza fumului si confuziei, exista relatari contradictorii cu privire la cine a prins-o pe Konczyk, scrie MEDIAFAX. Unii privitori cred ca un politist a fost cel care a prins-o, dar Adrian a insistat ca el este cel care a salvat-o pe tanara poloneza.

El a mai declarat ca tanara plangea si era in stare de soc, si in loc sa fie condusa la spital a fost luata de prietenul ei si dusa sa stea cu sora acesteia. Konczyk, originara din Koronowo (Polonia), lucra pentru un magazin Poundland.

"Suntem vecini. Nimeni nu este erou", a declarat el. Dar, romanul a criticat autoritatile, precizand ca dupa ce fost luata de un grup de politisti, nu s-a mai interesat nimeni despre ea.

"Eu am prins fata. Dupa aceea, nimeni nu a mai intrebat daca a patit ceva si nu a chemat o ambulanta", a mai spus romanul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.