Casa Alba a anuntat ca presedintele american, Barack Obama, nu intentioneasa sa renunte la vacanta sa din cauza crizei datoriilor si a situatiei de pe pietele financiare.

Presedintele american intentioneaza sa plece saptamana viitoare in vacanta, la Martha's Vineyard, o insula situata in largul coastelor statului Massachusetts, la circa 800 de kilometri de Washington, scrie AFP.

Mai multi comentatori i-au cerut lui Obama sa ramana la Washington si sa convoace Congresul, aflat in vacanta parlamentara, pentru a discuta despre noi mijloace de creare de locuri de munca si de relansare a cresterii economice, transmite MEDIAFAX.

"Nu cred ca americanii ar avea rezerve in legatura cu faptul ca presedintele va petrece un timp cu familia sa", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, adaugand ca Barack Obama lucreaza permanent pentru rezolvarea dosarelor economice.

"Notiunea de vacanta prezidentiala nu exista: presedintia te insoteste oriunde mergi. Se va afla in comunicare directa si constanta si va avea sedinte periodice cu echipa sa de securitate nationala si cu echipa economica", a adaugat Carney. "Si, desigur, va fi in masura sa revina (la Washington) daca va fi necesar. Nu este asa de departe", a spus el.

De asemenea, nici liderii europeni nu au renuntat la concediile sau vacantele lor in aceasta perioada. Totusi, acestia poarta discutii telefonice aproape zilnic cu omologii lor straini si stau cu ochii pe pietele bursiere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.