Liderii europeni, implicati in gasirea, cat mai rapid posibil, a unui remediu la agravarea crizei datoriilor, nu au parte de vacanta, in aceasta vara, din cauza intarzierii plecarilor, intreruperilor, apelurilor telefonice din concediu.

Prabusirea pietelor financiare si cresterea abrupta a primelor de risc italiene si spaniole au fost urmarite cu interes din Andalusia si pana in Toscana.

Chiar si in vacanta, premierii spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, italian, Silvio Berlusconi, si britanic, David Cameron, dar si presedintele francez, Nicolas Sarkozy, si cancelarul german Angela Merkel, stau cu ochii pe burse, scrie MEDIAFAX.

Ei si-au petrecut sfarsitul de saptamana la telefon, pentru a se coordona si a incerca sa gaseasca o solutie de calmare a pietelor.

  • Zapatero si-a intarziat, cu cateva ore, martea trecuta, plecarea spre locul sau de vacanta obisnuit, Rezervatia Naturala Donana, in sudul Spaniei. Dupa ce a petrecut seara, acolo, impreuna cu familia sa, s-a intors la Madrid in dimineata urmatoare. El a ramas in capitala spaniola toata saptamana, unde a avut permanent reuniuni cu echipa sa economica si discutii cu lideri europeni.

Vineri s-a intors la Donana. "Pentru moment, urmareste evolutia pietei cu privire la prima de risc spaniola si tot ceea ce se intampla legat de criza. Este logic", a anuntat Cabinetul sau.

  • David Cameron isi petrece vacanta intr-o vila italiana, in Toscana. Dar a vorbit la telefon cu Angela Merkel, vineri, si cu Nicolas Sarkozy, sambata.

  • Presedintele francez se afla in vacanta la Cap-Negre, in sudul Frantei, impreuna cu sotia sa insarcinata, Carla Bruni-Sarkozy. Dar are un concediu ocupat, pentru ca vorbeste zilnic la telefon cu premierul Francois Fillon, aflat in vacanta in Toscana, si discuta, in mod frecvent, cu alti lideri europeni.

  • Ministrul francez al Economiei, Francois Baroin, si-a intrerupt concediul si s-a intors la Paris joi seara.
  • Silvio Berlusconi a promis, sambata seara, ca va munci toata luna august "fara intrerupere". In acest an, nu isi va petrece obisnuita saptamana de vacanta in vila sa din Sardinia. Va veni, totusi, aici, doar la ziua fiicei sale, Marina, la 10 august. El a dezmintit informatiile de presa care vorbeau despre o posibila vacanta la vila de la tara a prietenului sau, premierul rus Vladimir Putin.
  • Angela Merkel s-a intors, "cum era prevazut", luni, la Berlin, dupa o plimbare prin Tirol. Concediul sau continua, in mod oficial, pana la 13 august, cand se vor implini 50 de ani de la construirea Zidului Berlinului. Insa, ea isi petrece, frecvent, o parte a vacantei de vara la Berlin, sau in vila sa de la tara, la nord de capitala germana.
Citeste si:
David Cameron s-ar putea intoarce pe scena internationala
David Cameron s-ar putea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.