Un broker sud-coreean s-a sinucis, dupa ce s-a aruncat de la etajul al 18-lea al blocului in care locuia, posibil din cauza recentei caderi inregistrate la burse, care provocase pierderi importante pentru clientii sai.

Trupul neinsufletit al barbatului de 48 de ani a fost gasit langa cladirea in care locuia acesta, in orasul Daegu, in sud-estul tarii, a anuntat politia sud-coreeana, citata de AFP.

Inainte de a muri, victima trimisese mai multe SMS-uri prietenilor, exprimandu-si temerile in legatura cu pietele financiare, a precizat politia sud-coreeana. Mesajele indicau si faptul ca actiunile clientilor sai inregistrasera scaderi, a declarat un purtator de cuvant al politiei din Daegu, informeaza MEDIAFAX.

Inregistrarile camerelor de supraveghere il arata pe barbat iesind din ascensor la etajul al 18-lea, cu putin timp inainte ca trupul sau sa fie gasit la baza cladirii.

  • Indicele Bursei din Seul, KOSPI, a scazut marti cu 3,64%, pierderile cumulate in decurs de o saptamana ajungand la 17%.

Bursele din Asia, Europa si Statele Unite au inregistrat scaderi importante fata de saptamana trecuta, ca urmare a temerilor privind economia americana si criza datoriilor din Europa.

Coreea de Sud inregistreaza cea mai mare rata de sinucideri dintre tarile Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica - 31 de sinucideri la 100.000 de locuitori, fiind urmata de Japonia, cu 25 de sinucideri la 100.000 de locuitori.

Citeste si : Panica generala: Criza datoriilor externe, burse in picaj

Panica de pe pietele financiare, transcrisa in paginile ziarelor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.