Popularitatea presedintelui american Barack Obama scade dramatic din cauza problemelor financiare cu care tara sa se confrunta. Mai are Obama sanse pentru un nou mandat la Casa Alba?

Popularitatea presedintelui american Barack Obama a scazut cu peste 40%, acesta fiind un posibil efect al crizei privind datoria publica, potrivit unui sondaj Gallup.

Gallup reaminteste ca nivelul popularitatii lui Obama a mai scazut la 41% de cateva ori dupa venirea la Casa Alba, in ianuarie 2009, insa se stabilizase la circa 50% dupa 7 iunie, scrie MEDIAFAX.

  • Conform sondajului, 41% dintre persoanele intervievate apreciaza ca Obama nu a gestionat bine blocajul din Congres legat de datoria publica.

In randurile simpatizantilor democrati, cota de popularitate a lui Obama este de 72%, dar de numai 18% in tabara republicana si de 34% in randurile persoanelor neafiliate.

Sondajul, cu o marja de eroare de plus/minus 3 la suta, a fost realizat la 27 iulie, pe un esantion de 1.007 adulti.

  • De asemenea, mai mult de 30.000 de utilizatori ai platformei de microblogging Twitter au decis sa nu mai urmareasca postarile presedintelui Barack Obama, dupa ce acesta a publicat, vineri, zeci de mesaje referitoare la planul de reducere a deficitului bugetar, relateaza CNN.
Conform site-ului Twitter Counter contul presedintelui american, urmarit de peste noua milioane de persoane, pierzand zeci de mii de utilizatori vineri.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.