International29 Iulie 2011

Lectura de 2 minute

Edgar Jiemez Lugo a fost condamnat la trei ani de inchisoare, pedeapsa maxima pentru un minor in statul Morelos din Mexic, dupa ce a recunoscut ca a ucis patru persoane.
Este din nefericire, copilul facut celebru de catre razboiul cartelurilor drogurilor din Mexic.

Potrivit Paris Match, Edgar Jimenez Lugo, cunoscut sub psudonimul El Ponchis, a marturisit, dupa arestarea sa in luna decembrie 2010, uciderea a patru persoane. Cei patru au fost gasiti cu membrele taiate, spanzurati de un pod.

Pentru oribilele crime, comise la 14 ani, El Ponchis a fost condamant la trei ani de inchisoare, pedeapsa maxima pentru un minor in statul Morelos, din centrul Mexicului. Edgar a recunoscut ca a lucrat pentru cartelul Pacificului de sud (CPS), o celula a cartelului familial Beltran Leyva.

CPS era la acea vreme aliata cu o alta organizatie criminala de amploare Los Zetas, pentru a lua locul familiei rivale, Michoacana. "Un razboi in razboi", care a facut mai mult de 350 de morti in 2010, potrivit ziarului el Universal, citat de publicatia franceza. Edgar si camarazii sai, cu varste cuprinse intre 12 si 23 de ani, erau, de obicei, carne de tun in acest razboi.

Citeste si:
Zeci de persoane au murit după ce au mers la o înmormântare. Care...
Zeci de persoane au murit...

Edgar a fost retinut cand era pe punctul de a urca intr-un avion cu destinatia Tijuana. De acolo spera sa ajunga la San Diego, unde locuieste mama sa. El Ponchis era impreuna cu Isabel, sora sa in varsta de 19 ani, suspectata de a fi conducatoarea unui grup de fete care se ocupa de dezmembrarea victimelor si debarasarea de corpuri, Las Chabelas. Fetele aruncau, din masina, bucati din corurile victimelor la marginea drumurilor.

Copiii criminali din Mexic din banda lui Edgar au fost capturati pentru ca au postat pe internet fotografii in care sunt suprinsi cu droguri, arme sau alaturi de victimele lor. Acest lucru nu a fost, desigur, pe placul sefului cartelului. El Ponchis se poate considera norocos ca a fost prins de catre politie si nu de catre traficanti. El a declarat, dupa arestare, ca Julio Jesús Padilla Hernández, i-a dat marijuana de la varsta de 11 sau 12 ani, pana in ziua in care l-a "promovat".

In acea zi, a fost avertizat: "Daca nu lucrezi cu noi, vei fi omorat". De atunci, Edgar, cel mai tanar din grup, a fost platit cu sume cuprinse intre 2500 si 3000 de euro ca sa ucida.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.