Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak este slabit si refuza mancarea, relateaza agentia oficiala de presa egipteana, citata de BBC News Online.

Directorul spitalului in care Mubarak este detinut, la Sharm el-Sheikh, a declarat ca acesta este deprimat, a pierdut din greutate si nu mananca suficient pentru a se mentine in viata, potrivit Huffington Post.

Criticii considera insa ca boala lui Mubarak este doar o incercare de a evita procesul. El urmeaza sa fie judecat incepand de saptamana viitoare, pentru coruptie si pentru ca ar fi ordonat uciderea potestatarilor.

Sustinatorii opozitiei considera de asemenea ca aceste informatii reprezinta o incercare a autoritatilor de a amana debutul procesului fostului presedinte. [Hosni Mubarak risca o condamnare la moarte prin spanzurare]

Doctorii ar urma sa decida in orele umatoare cum sa procedeze, deoarece actuala alimentatie a lui Mubarak nu este suficienta pentru a-l mentine in viata.

  • Mubarak are cancer de stomac

El Deeb a anunat in iulie ca Mubarak a fost operat de cancer la o clinica germana. In urma operatiei parti din pancreasul, vezica biliara si o excrescenta pe care o avea pe intestinul subtire au fost eliminate. Doctorul fostului presedinte a recomandat ca acesta sa ajunga la control la fiecare patru luni pentru urmatorii doi ani de dupa operatie. "Insa acesta recomandare a fost ignorata complet", a declarat avocatul lui Mubarak.

Mubarak, un aliat de incredere al SUA, a fost fortat sa renunte la functia de presedinte pe 11 februarie, dupa o serie de prosteste violente care au durat circa trei saptamani. In prezent, Egiptul este condus de un consiliu miliar si de un guvern intermediar care a promis ca va face reforme si ca va organiza noi alegeri.

Grupul pentru drepturile omului Amensty International a estimat ca cel putin 840 de persoane au fost ucise si ca peste 6.000 au fost ranite in timpul revolutiei populare, mare parte dintre acestea fiind impuscate in cap si piept. Mai mult decat atat, au existat numeroase cazuri in care protestatarii au fost torturati dupa ce au fost arestati. ["Testele de virginitate" din Egipt, menite sa protejeze armata]

El Deeb spune ca Mubarak este foarte trist si ca ii pare rau de acuzatiile care ii sunt aduse, insa neaga ca a dat ordin politiei de a trage asupra protestatarilor. Pe langa acuzatiile care ii sunt aduse fostului presedinte, si fii lui Mubarak, Gama si Alaa trebuie sa se prezinte in fata tribunalului pentru coruptie. [Mii de egipteni iesiti in strada cer judecarea lui Mubarak]

Citeste si:
Fostul dictator egiptean, Hosni Mubarak va fi pus in libertate
Fostul dictator egiptean,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.