Zeci de diamante au fost gasite pe strazile din orasul indian Bombay dupa cele trei explozii produse miercurea trecuta, soldate cu 19 morti si peste 100 de raniti, anunta Asociatia magazinelor de bijuterii, citata de AFP.

Echipele de cautare au depistat zeci de diamante in apropierea pietei de bijuterii din sudul orasului Bombay.

"Am gasit 65 de diamante", a declarat Jayesh Labdhi, un membru al Asociatiei magazinelor de bijuterii, transmite MEDIAFAX.

"Vom avea o reuniune si probabil se va decide vanzarea diamantelor la licitatii pentru ajutarea victimelor atentatelor", adauga el.

Valoarea diamantelor nu a fost precizata.

Sanjay Kothari, vicepresedintele Comitetului pentru promovarea si exportul pietrelor pretioase, a declarat ca deocamdata nu s-a luat nicio decizie privind organizarea licitatiilor.

Trei sau patru membri ai Asociatiei bijutierilor au murit in atentate, iar aproximativ 40 au fost raniti.

"Nu au avut loc furturi, cu exceptia unui trecator care luase un diamant gasit pe jos, dar politia l-a depistat si a fost nevoit sa il predea", precizeaza Kothari.

Atacurile teroriste comise in orasul indian Bombay au avut loc in zone foarte aglomerate, in apropierea unui templu hindus, a unei gari si intr-o piata pentru comercializarea bijuteriilor. Nicio grupare nu a revendicat inca atacurile soldate cu moartea a 19 persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.