Comisia Europeana a criticat reintroducerea controalelor vamale de catre Danemarca, considerand nejustificate explicatiile oferite de Copenhaga si mentinand avertismentul privind declansarea procedurii de incalcare a legislatiei UE

"Expertii CE considera ca nu au primit justificari suficiente din partea Danemarcei privind intensificarea controalelor la frontierele interne ale Spatiului Schengen", conform unui comunicat al Executivului UE, citat de AFP.

"Conform expertilor, evaluarea riscului pentru a justifica aceste controale nu este suficienta si nu exista instructiuni clare privind modul de efectuare a controalelor", se adauga in acesta, potrivit Mediafax.

"Din nefericire, misiunea nu ne-a permis sa obtinem raspunsurile adecvate", subliniaza Comisia Europeana.

Exista in continuare preocupari in legatura cu intensificarea controalelor vamale in Danemarca, in special in privinta libertatilor garantate de Acordul Schengen, a avertizat comisarul UE pentru Afaceri Externe, Cecilia Malmstrom.

Oficialul UE a avertizat ca nu va ezita sa utilizeze "toate instrumentele" pe care le are la dispozitie pentru a obliga Danemarca sa respecte libertatea de circulatie.

Citeste si: UE sarbatoreste 26 de ani de la infiintarea spatiului Schengen

Ambasadorul Frantei: Romania intra in Schengen in 2012 sau NICIODATA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.