Teroristii au incerca sa "invadeze" reteaua de socializare Facebook si planifica un "jihad cibernetic" devastator impotriva Marii Britanii si a Occidentului, avertizeaza expertii, citati de cotidianul The Sun.

Aceste avertizari intervin in timp ce ministrul britanic de Interne Theresa May a dezvaluit noua strategie antiterorism a Guvernului de la Londra. Oficiali din cadrul serviciilor de securitate sustin ca terorismul cibernetic va deveni o amenintare tot mai mare.

Documentul de 123 de pagini dezvaluie ca o unitate - Brigazile Tariq bin Ziyad pentru Jihadul Electronic - a atacat mai multe computere anul trecut. "De la moartea lui Osama ben Laden, Al-Qaida a cerut nu numai comiterea unor acte individuale de terorism, ci si demararea unui jihad cibernetic", arata documentul, potrivit MEDIAFAX.

Expertii apreciaza ca sunt mii de site-uri care au legatura cu terorismul, iar "cateva zeci au o mare influenta si sunt frecventate de teroristi", precizeaza documentul.

"Folosirea retelelor sociale si a site-urilor de partajare a inregistrarilor video este ceva obisnuit. Au fost numeroase incercari ale teroristilor si gruparilor extremiste de a «invada» Facebook", continua documentul.

"Teroristii folosesc tot mai mult tehnologia online, inclusiv Google Earth si Street View, pentru planificarea atacurilor", a declarat ministrul britanic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.