Scafandrii rusi care recupereaza cadavrele victimelor naufragiului unui vapor de croaziera pe Volga au putut intra marti intr-o camera a navei in care au fost blocati zeci de copii in momentul catastrofei, au anuntat autoritatile.

"Scafandrii au ajuns in camera in care se aflau copiii", a declarat pentru AFP Svetlana Lebedeva, purtatoarea de cuvant a departamentului regional al Ministerului pentru Situatii de Urgenta din Tatarstan, republica rusa unde s-a produs accidentul, al carui bilant, inca nestabilit oficial, ar putea ajunge la 120 de morti.

Aproximativ 30 de copii se aflau in aceasta incapere in momentul naufragiului, unde fusesera stransi cu cateva minute inainte pentru un moment de animatie.

Pentru moment este imposibil de stabilit daca scafandrii pot recupera cadavrele sau daca vor trebui sa astepte ca vaporul sa fie ridicat, a declarat Lebedeva, conform MEDIAFAX.

Ministrul rus pentru Situatii de Urgenta, Serghei Soigu, a anuntat ca operatiunea de redresare a navei ar urma sa inceapa sambata.

Potrivit ultimului bilant comunicat de minister, 71 de cadavre au fost recuperate pana in prezent.

Autoritatile ruse au recunoscut inca de luni ca nu au "practic nicio sansa" sa gaseasca supravietuitori in epava.
Presa rusa vorbea marti de peste 120 de morti.

Intre 205 si 208 pasageri se aflau la bordul vaporului de croaziera Bulgaria, care s-a scufundat duminica la trei kilometri de cel mai apropiat mal in bazinul Volgai, fluviu ce traverseaza vestul Rusiei.

Potrivit ultimului bilant, 79 de persoane au fost salvate de ambarcatiunile venite in ajutor.

Drapelele erau in berna, marti, in Rusia, unde presedintele Dmitri Medvedev a decretat o zi de doliu national.

La Kazan, capitala Tatarstanului, locuitorii au aprins lumanari pentru a aduce un omagiu victimelor celei mai grave catastrofe a unui vapor de croaziera fluvial in Rusia din perioada sovietica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.