Cel putin cinci persoane au murit si alte 101 sunt date disparute dupa scufundarea navei de agrement Bulgaria pe Volga, a anuntat, luni, directorul centrului regional pentru situatii de urgenta, Igor Panshin, citat de ITAR-Tass, in pagina electronica.

Cele cinci victime - patru femei si o fetita - au fost gasite pe puntea navei, in cursul operatiunilor de salvare desfasurate in cursul noptii de duminica spre luni.

"Nava turistica este rasturnata de pe o parte pe alta de curentii din Volga, iar combustibilul se scurge din rezervoare", impiedicand actiunile de salvare, a spus el.

Panshin a declarat insa ca scafandrii au reusit sa faca opt scufundari in cursul noptii, principala lor prioritate fiind sala de muzica a navei, unde se aflau multi copii in momentul producerii accidentului, transmite MEDIAFAX.

Referindu-se la posibilele cauze ale accidentului, el a afirmat ca, potrivit relatarilor martorilor oculari, nava a incercat sa schimbe directia, inclinandu-se puternic pe partea dreapta, moment in care a fost lovita de valuri, care au inundat puntea. "Nava a mai plutit inca opt minute", a spus Panshin.

  • Nu sunt sanse de supravietuire

Mai mult de 100 de persoane, printre care se numara si multi copii, au murit probabil dupa scufundarea navei Bulgaria in Volga, serviciile de salvare afirmand ca sansele de gasire a unor supravietuitori sunt "infime", relateaza AFP.

Conform ultimelor estimari, la bordul navei se aflau 196 de persoane, desi nava avea autorizatie pentru a transporta numai 120 de pasageri.
Echipele de salvare au anuntat luni dimineata ca au recuperat 80 de supravietuitori in urma accidentului, sugerand luni ca operatiunea de salvare se transforma deja in misiune de recuperare a victimelor.

Supravietuitorii au denuntat absenta oricarei instructiuni legate de masurile de salvare la bordul navei: "Nu exista nici o indicatie despre locul unde se afla vestele de salvare", a declarat o pasagera care a reusit sa se salveze iesind pe o fereastra in timp ce nava se scufunda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.