Circa 2.500 de persoane au fost evacuate, luni dimineata, in orasul Debelets din nordul Bulgariei, dupa un accident in care a fost implicata o cisterna inmatriculata in Turcia, care transporta substante chimice.

Cisterna, care circula intre Kaliferevo si Veliko Tarnovo, s-a rasturnat in cursul noptii, in jurul orei 01:50, in apropiere de Debelets, potrivit cotidianului bulgar Dnvenik, citat de MEDIAFAX.

Primii evacuati au fost 51 de copii, aflati intr-un centru de plasament din apropierea locului unde s-a produs accidentul si unde au fost inregistrate niveluri ridicate de emisii chimice nocive, relateaza site-ul Novinite.com.

Cisterna transporta
stiren, substanta chimica considerata periculoasa mai ales in cazul contactului cu ochii sau cu pielea, dar si in caz de ingestie sau inhalare. Potrivit Wikipedia, cu toate ca in cantitati mari are un miros placut, stirenul este toxic, insolubil si cancerigen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.