Betty Ford, fosta prima doamna a Statelor Unite, pe numele sau adevarat Elizabeth Ann Bloomer Warren Ford, a incetat din viata ieri, la varsta de 93 de ani.

"A fost o sotie si o mama minunata, un mare prieten, si o prima doamna curajoasa", a declarat fostul presedinte George HW Bush, conform huffingtonpost.com

"Nimeni nu confrunta viata cu mai multa tarie si onestitate, si ca rezultat, am invatat cu totii din provocarile cu care s-a confruntat ea", a mai declarat fostul presedinte.

Betty Ford a fost numita de publicatia Time "prima doamna luptatoare", pentru puternicele sale pareri politice exprimate deschis si care difereau adesea de cele ale partidului sotului sau, cel republican.

A sprijinit drepturile femeilor in timpul mandatului de presedinte al SUA al lui Gerald Ford, intre 1974 si 1977, mai ales in ceea ce priveste legea care prevedea egalitatea intre femei si barbati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.