Un desen al lui Pablo Picasso care valoreaza peste 200.000 de dolari a fost pur si simplu luat in miezul zilei dintr-o galerie de arta din San Francisco, potrivit presei locale.

Desenul intitulat "Cap de femeie" (Tête de Femme)era expus in interiorul Galeriei Weinstein de pe Geary Street din San Francisco, scrie CNN. Un barbat bine imbracat care purta ochelari fumurii a intrat in galeri, a luat desenul de circa 30 pe 20 de centimetri si a iesit din galerie, dupa care s-a urcat intr-un taxi care astepta clienti in afara cladirii, relateaza San Francisco Chronicle.

Politia a cerut ajutorul publicului pentru a recupera opera de arta. "Speram ca cineva va recunoaste opera de arta daca barbatul care a luat-o incearca sa o vanda", a declarat purtatorul de cuvant al politiei din San Francisco.

Potrivit istoricului de arta Sharon Flescher, din cadrul Fundatiei Internationale pentru Cercetarea in Arta, opera de arta va fi greu de vandut pentru ca "colectionarii nu se vor apropia de desen".

Avand in vedere ca furstul a fost inregistrat de camerele video ale galeriei, politia a putut spune ca suspectul este un barbat de 30-35 de ani, cu o inaltime de circa 1.80 m, iar in ziua furtului era imbracat cu o jacheta si pantaloni de culoare inchisa, un tricou alb si pantofi fara sosete.

Directorul galeriei de arta, Rowland Weinstein a declarat ca desenul furat face parte dintr-o colectie pe care Picasso i-o daduse soferului sau. Galeria, unde mai pot fi vazute taboluri ale lui Chagall, Matisse si Dali, achizitionase desenul in luna mai.

"Scopul meu este sa fac ca aceste opere de arta sa fie accesibile publicului larg, iar cad faci asta exista mereu riscuri", a declarat directorul galeriei care a adaugat ca procedurile de securitate vor fi schimbate.

Desenul Picasso era asigurat, insa Weinstein a declarat pentru San Francisco Chronicle ca cel mai teama ii este de faptul ca mediatizarea cazului il vor face pe hot sa-si dea seama ca ii va fi greu sa vanda desenul si ca nu va avea grija de el.

Citeste si:
TOP 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2022
TOP 10 cele mai scumpe oraşe...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.