Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va semna saptamana viitoare, la Washington, alaturi de secretarul de Stat american, Hillary Clinton, acorduri privind adoptia si simplificarea regimului vizelor, a declarat luni ambasadorul american la Moscova.

"Saptamana viitoare ma voi afla la Washington, unde Serghei Lavrov si Hillary Clinton vor semna acorduri privind adoptia si liberalizarea regimului vizelor", a declarat ambasadorul John Beyrle, citat de agentia rusa Itar-Tass, fara sa ofere alte precizari.

"Trebuie sa aplaudam aceste acorduri, care arata profunzimea relatiilor nostre", a continuat el.

Rusia a blocat, in aprilie 2010, adoptiile de copii rusi de catre familii americane, dupa ce o mama adoptiva americana l-a trimis inapoi, in Rusia, cu avionul, pe baiatul rus pe care nu-l mai voia. Cele doua tari au depus, de atunci, eforturi pentru a crea cadrul legal pentru adoptii. In 2008, familiile americane au adoptat peste 1.700 de orfani rusi, relateaza AFP. [Baietel rus, abandonat de parintii adoptivi]

Premierul rus, Vladimir Putin, a propus, in martie, eliminarea vizelor intre cele doua tari, intr-o vizita la Moscova a vicepresedintelui american Joe Biden.

Potrivit MEDIAFAX, Rusia este angajata de mai multi ani in negocieri cu Uniunea Europeana (UE) pe aceasta tema, dar fara vreun rezultat.

Citeste si: "Criza adoptiilor" dintre Rusia si SUA continua


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.