Autoritatile din Moscova au suspendat activitatea unei agentii americane de adoptii, dupa ce un baietel rus adoptat de o familie americana a fost trimis inapoi in Rusia, a anuntat un responsabil din Ministerul Educatiei

Artion, baietelul de opt ani adoptat de o familie americana, a revenit joi in Rusia, neinsotit, avand asupra un mesaj in care parintii adoptivi spuneau ca nu mai au nevoie de el, potrivit Dailymail.

Minorul a fost adoptat anul trecut si dus in Tennessee. Mama sa adoptiva, Torry-Ann Hansen, o asistenta medicala in varsta de 26 de ani, l-a imbarcat zilele trecute in cursa aeriana de zece ore, singur, avand asupra sa un bilet pe care scria: "Nu mai vreau sa fiu parintele acestui copil". In rucsac, baietelul avea dulciuri, biscuiti si creioane de colorat, potrivit NewsIn.

In bilet, femeia mai spunea ca vrea anularea adoptiei, acuzand orfelinatul din Vladivostok ca nu i-a spus despre tulburarile de comportament ale copilului. Rusii au negat categoric si au precizat ca nu s-au mai confruntat cu un astfel de caz pana acum.

"Atat timp cat nu sunt clarificate toate detaliile din acest caz, suspendam permisul de activitate pe teritoriul rus acordat agentiei americane World Association for Children and Parents (WACAP), care a avut rolul de mediator in procedura de adoptie si a controlat conditiile de trai ale acestuia pe teritoriul american", a spus directoarea departamentului pentru politica de tineret si protectia sociala a copiilor, relateaza RIA Novosti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.