Desi de-a lungul timpului au existat nenumarate zvonuri privind revenirea nemtilor la marca germana, mai nou, exista informatii potrivit carora acestia ar fi inceput deja sa o retipareasca.

Toate acestea ar face parte din planul Germaniei de a parasi zona euro, potrivit Express.co.uk.

Momentan aceste date raman la stadiul de zvon, insa este important de retinut faptul ca apar in urma speculatiilor care sustin ca desfiintarea zonei euro este tot mai aproape.

Pe de alta parte, revenirea nu pare atat de imposibila daca ne gandim ca inca din 2010 aproape jumatate din populatia Germaniei sustinea ca isi doreste sa revina la marca germana. Mai mult, circa 13 miliarde de marci sunt inca in circulatie asa ca multi comercianti accepta inca vechea moneda.

De altfel, in luna octombrie a anului trecut, Angela Merkel i-a transmis lui Papandroeu, in cadrul summitul Consiliului European de la Bruxelles, ca ia in calcul posibilitatea retragerii Germaniei din zona euro.


Daca intr-adevar Germania va face acest pas, atunci decalajul dintre statele lider ale Europei se va accentua considerabil. Mai mult, inca de la introducerea sa in 1999, euro nu a avut deloc o viata tocmai usoara in randul publiclui german, si asta pentru ca introducerea sa a fost primita cu foarte mult scepticism in pofida faptului ca era considerata a doua cea mai stabila moneda, dupa dolarul american, scrie Money.ro.

Cel mai recent sondaj publicat de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung arata faptul ca pe fondul problemelor din zona euro, nemtii nu mai au incredere in in moneda europeana. Mai concret, 71% dintre persoanele interogate au afirmat ca au mai putina incredere in euro sau ca nu mai au deloc, in timp ce doar 19% declara ca au „o mare” sau „o foarte mare” incredere in moneda unica,


In luna aprilie a acestui an 66% afirmau ca nu au incredere in moneda europeana, iar in 2008, mai putin de jumatate din persoanele interogate au impartasit aceasta opinie.

Intr-un alt sondaj publicat la 10 iunie de canalul public ZDF, 60% din germani se declarau si impotriva acordarii de noi ajutoare de catre UE Greciei. [Germania catre Grecia: "Va dam bani, ne dati Corfu"]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.