Regalistii canadieni propun instalarea Printului Harry la tron pentru a tempera astfel elanul republican al populatiei.

Sa ai un sef de stat care viziteaza tara o data la cativa ani inseamna sa le dai apa la moara republicanilor, scrie The Telegraph. In timp ce pregatesc pentru primirea Ducelui si Ducesei de Cambridge, William si Chaterine, la sfarsitul acestei saptamani, fanii casei regale au venit cu o solutie pentru problema lor veche: Printul Harry sa fie instalat la tron.

Ei isi doresc ca Printul, care este al treilea in linia succesiunii la tronul Marii Britanii, sa se stabileasca in capitala canadiana, Ottawa, reprezentand astfel familia regala permanent. Aceasta ar fi si o solutie pentru a-i reduce la tacere pe cei care cred ca tara necesita alegerea unui nou sef de stat.

Etienne Boisvert, purtatorul de cuvant al Ligii Monarhiste din Canada, a declarat ca “familia regala este o institutie care mereu a reusit sa se reinventeze”, si crede cu tarie ca acesta este momentul perfect pentru o schimbare radical. “Printul Harry, care nu are nicio sansa reala de a deveni rege, s-ar putea instala pe tronul Canadei si ar putea fi fondatorul unei noi familii regale”, a declarat acesta.

Desi Ducele si Ducesa de Cambridge sunt asteptati cu caldura de majoritatea canadienilor, viitorul monarhiei in acesta tara nu este foarte cert, unele sondaje de opinii indicand faptul ca doua treimi din populatia tarii ar prefer ca tara sa fie o republica.

Acum doi ani, cand Printul de Whales si Ducesa de Cornwall au vizitat Canada, in Montreal oamenii au iesit pe strada si au iscat lupte de strada cu politia.

Citeste si: Printul Harry va lupta impotriva talibanilor

Printul Harry, tinta razbunarii pentru moartea lui ben Laden


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.