International14 Iunie 2011

Lectura de 2 minute

Claude Gueant, ministrul francez de Interne, a declarat intr-un interviu ca, la Paris, 80% din furturile din buzunare sunt comise de romani minori. Oficialul a mai spus ca vrea sa reduca numarul de infractiuni comise de romani in Franta si sa creasca numarul imigrantilor ilegali repatriati.
Ministrul de Interne Claude Gueant inca mai vrea sa creasca numarul de deportari de imigranti ilegali, sa reduca imigratia legala si face noi aprecieri dure la adresa infractorilor romani intr-un interviu acordat pentru le Journal du Dimanche .

Acesta anunta 28.000 de noi "plecari" de imigranti pentru 2011, adaugand ca ca noua lege privind imigratia "ar trebui sa permita cresterea rapida a numarului anual de repatrieri" ale imigrantilor ilegali.

  • Peste 28.00 de "plecari" in 2011

Ministrul francez declara ca obiectivul actual al Guvernului este sa realizeze 28.000 de expulzari in 2011, adaugand ca aceasta cifra va fi ridicata "in cateva saptamani dupa evaluarea eficacitatii noilor dispozitii."

Gueant sustine ca fostul guvern socialist a permis o imigratie ilegala de 8.000 de persoane pe an si califica astfel drept salutara noua politica de imigratie implementata de guvern, scrie Euractiv.ro.

El a mai subliniat ca, impreuna cu autoritatile de la Bucuresti, se va actiona impotriva acestei delincvente structurate pe orase si pe retele de tip mafiot.

  • Cine are voie sa ramana?

Principalele dispozitii ale noii legi se refera la dreptul de sedere al imigrantilor ilegali bolnavi si la interventia unui judecator de libertati si detentie in procedurile de expulzare, ce poate inteveni la cinci zile de la data privarii de libertate, fata de doua in prezent, potrivit Realitatea.net. Aceasta masura vizeaza imbunatatirea eficientei procedurilor de expulzare, in conditiile in care 70% dintre ele nu sunt executate in prezent.

Conform legii, imigrantii ilegali bolnavi vor putea sa ramana in Franta numai in cazul in care tara lor de origine nu pot primi un tratament adecvat. Insa autoritatilor vor putea lua in calcul si "circumstante umanitare exceptionale" pentru acordarea dreptului de sedere.

  • "La Paris, 80% din jafurile stradale sunt comise de minori romani"

Claude Gueant confirma, de asemenea, in acest interviu ca vrea sa reduca imigratia legala si a pus accentul pe "criminalitatea romaneasca". "La Paris, 80% din jafurile stradale sunt comise de minori romani", declara ministrul care sustine ca, impreuna cu autoritatile romane, va duce o campanie impotriva acestor retele de crima organizata..."Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.