Ministerul moldovean de Interne: Exista deja un grup de persoane suspecte in cazul exploziei de la Chisinau, in urma careia a murit presedintele Federatiei de Tenis, Igor Turcan.

"Persoane suspecte sunt, colaboram bine cu colegii din Rusia, numarul de inmatriculare al automobilului a fost dat in urmarire si au fost gasite deja cateva persoane carora le apartine acest numar", a declarat ministrul de Interne, Alexei Roibu, dupa o sedinta de lucru, convocata de presedintele interimar, Marian Lupu, in legatura ca acest caz, potrivit Jurnalului de Chisinau, in editia electronica.

La randul sau, procurorul general, Valeriu Zubco, a precizat ca sunt investigate toate versiunile posibile, inclusiv cea a unui asasinat la comanda, asa cum sustine Mihai Godea, dar si ipoteza ca moartea sa ar avea legatura cu unele datorii pe care Turcan le-ar fi avut.

"Se prelucreaza toate versiunile posibile, dar mai multe nu putem spune, decat dupa incheierea urmaririi penale", a declarat procurorul.

O masina cu numere de inmatriculare rusesti a explodat marti
in centrul capitalei moldovene, ranindu-l grav pe Igor Turcan, care a murit la scurt timp, la spital. Pentru moment nu se stie care este cauza exacta a exploziei, insa politia nu a exclus ipoteza unui atentat cu bomba.

  • Politie: Explozia de la Chisinau nu are legatura cu activitatea politica a victimei

Ipoteza potrivit careia explozia din centrul Chisinaului, in care a murit seful campaniei electorale a candidatului independent Mihai Godea la primaria capitalei, Igor Turcan, ar avea legatura cu activitatea politica a acestuia este exclusa de politie, relateaza Info-Prim Neo in pagina electronica.

Purtatorul de cuvant al Comisariatului General de Politie (CGP), Adrian Jovmir, a declarat marti in cadrul unei conferinte de presa ca politia cerceteaza cazul in vederea stabilirii tuturor circumstantelor in care s-a produs deflagratia.

Potrivit lui Adrian Jovmir, se intreprind masuri pentru a se stabili daca Igor Turcan a fost tinta exploziei sau doar a avut ghinionul sa se afle in acel loc. Deocamdata, nu se cunoaste cat timp a fost stationat automobilul pe strada Columna, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Peste 50 de alerte false cu bombă în Republica Moldova în ultimele...
Peste 50 de alerte false cu...

"Tinand cont de activitatea domnului Turcan Igor, politia examineaza activitatea lui in calitate de presedinte al Federatiei de Tenis din Republica Moldova si tinand cont de faptul ca acesta a fost si om de afaceri. Conform indicilor stabiliti deocamdata, colatoratorii politiei nu vad legatura cu aspectul politic in niciun caz", a mentionat Adrian Jovmir.

Seful Directiei tehnico-criminalistice din cadrul MAI , Nicolae Bodrug, a declarat ca la fata locului s-au colectat o multime de probe. "Exista o serie de versiuni privind cauza exploziei, printre care butelia de gaze, vapori de benzina si multe altele. Urmeaza sa se efectueze mai multe expertize pentru a stabili daca este vorba de rea intentie sau de o intamplare", a declarat Nicolae Bodrug.

O ancheta penala este in desfasurare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.