Seminte germinate din Saxonia Inferioara ar putea fi la originea epidemiei legate de bacteria E.coli in Europa, soldata, conform unui nou bilant, cu 22 de morti, a anuntat, duminica, ministrul Agriculturii din landul Saxonia Inferioara, Gert Lindemann, citat de AFP.

UPDATE:

Ferma din regiunea Uelzen, in landul Saxonia Inferioara, sursa probabila a infectarii cu bacteria E.coli enterohemoragica, este situata la circa 100 de kilometri sud de Hamburg si furnizeaza seminte germinate restaurantelor si pietelor din oras si din landurile invecinate, relateaza MEDIAFAX.

Ministrul Agriculturii din Saxonia Inferioara, Gert Lindemann, a declarat ca ferma produce o mare varietate de seminte germinate din produse importate din diverse tari. Acestea includ fasole, lucerna, broccoli, mazare si linte, toate produse pentru a fi consumate in salate.

Lindemann a declarat ca semintele germinate sunt produse la o temperatura de aproximativ 38 de grade Celsius, "ideala pentru bacterii".

Potrivit BBC, acest anunt ar putea pune in incurcatura autoritatile germane, care au acuzat anterior fermele spaniole ca ar fi sursa epidemiei.

El a adaugat insa ca nu exista inca o dovada definitiva care sa confirme aceasta ipoteza, relateaza MEDIAFAX.

"Indiciile sunt insa suficient de puternice pentru a le recomanda consumatorilor sa renunte pentru moment la consumul acestora", a declarat Lindemann, int-ro conferinta de presa sustinuta la Hanovra.

Rezultatul analizelor de laborator va fi disponibil abia luni, insa Ministerul Agriculturii a afirmat ca actuala pista conduce catre un producator din regiunea Uelzen, care vinde seminte germinate in Germania, dar colaboreaza si cu alte tari europene sau din Extremul Orient.


Centrul european pentru prevenirea si controlul bolilor (ECDC) a anuntat ca 22 de persoane au murit in Europa in urma imbolnavirii cu E.coli enterohemoragica, 21 dintre decese fiind inregistrate in Germania. In tarile UE au fost inregistrate pana duminica 1.605 cazuri de contaminare, iar 658 de persoane prezinta sindromul hemolitic si uremic.
Citeste si:
Bacteria E. coli ar putea transforma plantele in combustibil?
Bacteria E. coli ar putea...

ECDC a anuntat si patru noi cazuri de imbolnavire in Marea Britanie si unul din Danemarca. Si Suedia a anuntat un nou caz de imbolnavire, numarul total de cazuri inregistrate in aceasta tara ajungand la 47.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.