Vezi solutia pe care o propun oamenii de stiinta de la Universitatea Stanford.

Multi vad in combustibilul bio o posibila solutie in reducerea consumului de combustibili fosili. Acest tip este produs din plante sau ulei de gatit, ceva similar celui fosil, insa oamenii de stiinta cauta alternative in orice. Aproape.

In prezent, trenuri, si chiar avioane, functioneaza cu acest tip de combustibil eco. Insa, pentru ca el sa aiba un impact real, el ar trebui sa vina exclusiv din plante. Cercetatorii de la Universitatea Stanford spun ca sunt foarte aproape de a gasit o solutie. Ei cred ca bacteria E-coli, care se gaseste in intestinele mamiferelor, si care este responsabila pentru otravirea oamenilor, ar putea fi cheia succesului, scrie Daily Mail.

S-a demonstrat ca E-coli transforma zaharurile in acizi grasi derivati – o substanta asemanatoare cu sapunul, insa un bun precursor care ar putea functia ca si combustibil. Oamenii de stiinta s-au intrebat daca pot folosi bacteria cu acest scop, pentru ca nu stiu daca exista cantitatea necesara transformarii plantelor in combustibil. Raspunsul a venit.. Da!

Daca va avea succes, acest tip de combustibil atat de rar ar putea deveni foarte usor de comercializat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.